niedziela, 18 września 2011

Czas na rybę

Od kilku dni mam nowe postanowienie - raz w tygodniu na obiad będziemy jeść rybę. I dziś miał być pstrąg, ale co zrobić kiedy Pani w sklepie zamiast filetu z pstrąga dała nam łososia. Nawet nie spojrzałam, dopiero w domu kiedy zabrałam się do szykowania obiadu. Nie zostało mi nic innego jak przyrządzić pieczonego łososia w masełku z czosnkiem i koperkiem. Zapach unosił się po całym mieszkaniu.

   

Składniki:


- filet z łososia
- sól, pieprz
- czosnek
- pół cytryny
- koperek

Przygotowanie:

Filet opłukać pod zimną wodą i poczekać aż obeschnie. Natrzeć solą i pieprzem i startym czosnkiem. Skropić sokiem z cytryny. Owinąć w folię aluminiową wysmarowaną oliwą lub olej i wstawić na minimum 30 minut do lodówki. A najlepiej w miarę możliwości dzień wcześniej na noc. Nagrzać piekarnik na ok. 180 °C, włożyć owinięta w folię rybę i piec przez około 40 minut. Podawać z pieczonymi ziemniakami  lub ryżem oraz z gotowanymi warzywami.

       

1 komentarz:

  1. Harrah's Casino Tunica, MS - Mapyro
    Harrah's Casino Tunica is an MGM 구미 출장안마 Resorts International 여주 출장샵 hotel 안양 출장마사지 located in Tunica 창원 출장샵 Resorts, Mississippi. The casino features 김천 출장마사지 1687 slot machines,

    OdpowiedzUsuń