Składniki (2 porcje):
- 4 papryki
- 20 dkg makaronu (ja miałam świderki i musiałam je pokroić, więc lepiej jakieś małe muszelki)
- 25 dkg boczku wędzonego półsurowego
- kilka pieczarek
- 1 cebula
- jajko
- ser do posypania na wierzch
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Podsmażyć oddzielnie pokrojone w kostkę cebulę, boczek i pieczarki. Przesłużyć do jednej miseczki. Ugotować makaron i dodać do miski. Posolić, popieprzyć i dodać jajko.
Papryki umyć i wydrążyć z nich środki - pestki itp. Można delikatnie posolić je w środku. Następnie wypełnić je przygotowanym nadzieniem i posypać startym serem. Przełożyć na blaszkę lub żaroodporne naczynie i zapiekać ok. 30-40 minut w temp. 200 `C. Prawda, że proste :)
Przed włożeniem do piekarnika |
Po zapieczeniu |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz